Legea care mărește pedepsele este un pas uriaș, dar problema rămâne! Nu vom afla mereu de actele de cruzime, iar robinetul cu câini și pisici curge în fiecare râu și sac de pe marginea fiecărui drum din România. Milioane de pui mor în chinuri din cauza unei metode de gestionare a polulației greșite și a lipsei de educație. Nu mai putem face asta celui mai bun prieten în 2022.

Metoda de gestionare a populației canine prin eutanasiere este matematic ineficientă și întreține înmulțirea câinilor, neputând ține pasul cu numărul mare de câini nesterilizați din România. Acest lucru se întâmplă în ciuda eforturilor susținute ale organizațiilor non guvernamentale, fără de care România ar fi arătat cu totul altfel astăzi. 

Un mascul și o femelă nesterilizați au peste 60 000 de urmași în 6 ani, dacă aceștia nu sunt sterilizați la rândul lor. Majoritatea mor în chinuri. Avem resursele să oprim această problemă traumatizantă și să urcăm o treaptă pe scara civilizației. Prin investirea bugetului alocat câinilor în sterilizări gratuite în fiecare oraș și comună din țară, și al banilor obținuți din aplicarea legii 258/2013 care prevede sterilizarea, putem rezolva rapid, etic și uman problema cu care se confruntă milioane de câini și iubitori de animale din România, de zeci de ani.

Un gând despre „Semnează petiția Sterilizare gratuită în loc de eutanasiere! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s